Ride with GPS Global Ambassadors

We zijn op een missie om een wereldwijde gemeenschap van rijders op te bouwen die routes maken en delen, nieuwe avonturen ontdekken en vaker betere ritten maken.

Onze ambassadeurs zijn oude vrienden en vertrouwde experts die hier zijn om verhalen te delen over hun wereldreisavonturen, je kennis te laten maken met je nieuwe favoriete route en tips te geven om het meeste uit Ride with GPS te halen.

Het zijn meesterlijke routeplanners, grindrace-enthousiastelingen, bikepackers, community-bouwers, roadies, forenzen, ultra-endurance-racers, en belangrijker nog, ze delen allemaal een passie voor fietsen en een toewijding om anderen te inspireren om eropuit te gaan en te rijden.

Ontmoet de Ambassadeurs

Kait Boyle

Wereldkampioen en recordhoudend ultra-endurance mountainbiker, Kait vond bikepacking en avontuurlijk fietsen te midden van een 12-jarige carrière in het geven van expeditie-avonturenonderwijs. Ze heeft op vijf continenten op zelf ontworpen routes gefietst, op zoek naar de grootste, beste bergtochten. Haar passie voor bikepacking en het verbinden van mensen met landschappen inspireerde de mede-oprichter van Bikepacking Roots, de enige nationale 501(c)(3) non-profitorganisatie die zich toelegt op Bikepacking. Kait streeft ernaar om op fietsen geïnspireerde avonturen te verbinden met de landschappen waar we doorheen rijden en is van mening dat je zonder kaart ofwel verdwaald bent of niet ver genoeg van huis gaat. Het ontdekken van nieuwe paden voor haar, het verbinden van landschappen en het invullen van haar mentale kaart van haar huis zijn allemaal wat haar inspireert om te rijden en nieuwe manieren te zoeken om door te gaan.

Volg Kait op Ride with GPS

Shequaya Bailey

Shequaya is lid van The Black Foxes, een collectief van fietsers die hun eigen verhalen willen beheersen. Ze fietst sinds het voorjaar van 2011 consequent als forens en begon rond 2014 met wielrennen. Sinds die tijd heeft ze voor verschillende teams geracet, maar is onlangs lid geworden van het LaPrima Espresso Company Race Team. In haar vrije tijd is Shequaya de voorzitter van de Pittsburgh Major Taylor Cycling Club (PMTCC), MajorForce Youth Mentor, een United Way Be-A-Middle-School Mentor (BAMSM) op Westinghouse High School, Pittsburgh Youth Leadership Mentor, en zit in het bestuur van de Pittsburgh Community Reinvestment Group. Shequaya werkt bij Grounded Strategies als Uitvoerend Directeur. Ze is geboren in Pittsburgh en studeerde af aan Peabody High School en ging naar de Pennsylvania State University om gezondheidsbeleid en administratie te studeren en behaalde haar Bachelor of Science-diploma. Ze heeft haar Master in Business Administration van de Universiteit van Phoenix.

Volg Shequaya op Ride with GPS

James Hayden

James vindt het heerlijk om zichzelf naar donkere plaatsen te duwen. Hij begon pas op 20-jarige leeftijd met fietsen en raakte betrokken bij een wegwedstrijdteam. Na een paar jaar en op zoek naar een grotere uitdaging stapte hij over naar ultra endurance racen. Nadat hij zijn naam had gemaakt in het solo en niet ondersteund racen op asfalt, heeft hij onlangs zijn focus verlegd naar offroad-evenementen. Met twee eerste plaatsen in The Transcontinental Race en meerdere top 5 posities in offroad-evenementen, houdt hij er gewoon van om hard te fietsen. Als hij niet aan het racen is, kan je hem in de bergen vinden terwijl hij eindeloos rondtrekt en coole nieuwe paden verkent - buiten is waar hij zich thuis voelt.

Volg James op Ride with GPS

Scotti Lechuga

Scotti gelooft dat fietsen levens verandert. Door te fietsen heeft ze afgelegen plekken over de hele wereld kunnen verkennen, maar ook zichzelf kunnen ontwikkelen als atleet en coach. Haar achtergrond ligt in UCI-wielrennen. Scotti heeft aan een aantal van de beste Women's WorldTour-wegraces meegedaan, zoals de Giro Rosa, de Tour Down Under, de Tour of California en La Course. In 2019 veranderde Scotti van richting en begon ze zich te focussen op ultra-uithoudingsfietsen om haar passie en doel achter het fietsen te herdefiniëren. Scotti en haar man Ernie hebben als koppel de Silk Road Mountain Race gewonnen, en in oktober 2021 werd Scotti de eerste vrouw die de solo Overall in de Arkansas High Country Race won, en een nieuw FKT voor vrouwen behaalde.

Scotti is al meer dan 10 jaar een fietscoach. Ze bezit Leborne Coaching met haar man, en houdt ervan om atleten van alle leeftijden en disciplines te ontwikkelen. Dit jaar hebben ze en 501c3 ontwikkelingsfietsteam voor jongeren opgericht, dat jeugd tussen de leeftijd van 13 en 18 zal helpen om zich te blijven ontwikkelen in de sport. Scotti en Ernie hebben een nieuw bedrijf opgericht in 2021, genaamd Natural State Rock & Republic, een fiets-retraite in Springdale waar de lokale bevolking en toeristen op de fiets kunnen genieten van Noordwest Arkansas. Scotti is ook een moeder, en ze houdt van fietsen met haar kinderen wanneer ze maar kan!

Volg Scotti op Ride with GPS

Marley Blonsky

Marley is geen doorsnee profwielrenner. Ze beschouwt zichzelf als dikke vrouw, en werkt door de groep die ze mede heeft opgericht, All Bodies on Bikes, om de perceptie van hoe wielrenners eruit zien te veranderen. Marlet begon serieus met wielrennen als volwassene in 2013, gebruikte haar fiets om naar het werk te gaan en werd al snel verliefd op fietskamperen, bikepacken en grindrijden. Nadat ze duizenden kilometers in slecht passende kleding en zonder regenjas had gereden nam Marley haar vaardigheden als pleitbezorger, die ze had opgedaan met het werken voor veiligere straten in Seattle, en begon ze te werken om de fietsindustrie van binnenuit te veranderen. Marley geeft nu advies aan fietsmerken over inclusiviteit wat betreft omvang, geeft les aan andere zware mensen die willen fietsen, en is gaan grasduinen in de wereld van gravelracen, cyclocross en randonneuring.

Volg Marley op Ride with GPS

Kurt Refsnider

Kurt is al sinds zijn vroege tienerjaren verliefd op fietsen en lange ritten, en in de daaropvolgende twee decennia is er weinig veranderd, afgezien van het feit dat de ritten over het algemeen langer worden en waar mogelijk door meer afgelegen land. De wereld van bikepacking en ultraracen trok zijn aandacht in 2007 toen hij genoeg had van het cyclocross circuit, en sindsdien heeft hij gewonnen en/of records gevestigd in Tour Divide, de Arizona Trail 300 en 750, de Colorado Trail Race, de Iditarod Trail Invitational 350 en nog veel meer ultra-evenementen. Maar de lange backcountry-tochten hebben de meeste impact op zijn leven gehad, en die hebben geleid tot de oprichting van Bikepacking Roots, een 501(c)(3) non-profitorganisatie die zich inzet voor het ondersteunen van de bikepacking-gemeenschap en de plaatsen waar we rijden. Kurt heeft een Ph.D. in Earth Science en was zes jaar lang professor voordat hij zijn focus volledig verlegde naar het fietsen en de krachtige ervaringen die ze bieden.

Volg Kurt op Ride with GPS

Sarah Swallow

Sarah gebruikt haar fiets als een hulpmiddel voor welzijn, verbinding met de gemeenschap en voor de relatie met de natuurlijke landschappen waar ze doorheen reist. Ze groeide op in de buitenwijken buiten Cincinnati, Ohio, maar tegenwoordig verdeelt ze haar tijd tussen Durango Colorado, Elgin Arizona, en elke verafgelegen plek in de wereld waar ze op haar fiets fietst en haar tent opzet. Als professioneel avonturier, routemaker, verhalenverteller, organisator en adviseur deelt ze met passie de kennis die ze opdoet uit haar ervaringen met het werken met en reizen op de fiets met anderen. Hoewel ze geniet van alle vormen van fietsen, zijn haar favoriete disciplines fietstochten, gravelracen/rijden en mountainbiken. Ze geniet vooral van al deze disciplines wanneer ze nieuwe routes onderzoekt en test om te delen met haar gemeenschap. Haar laatste projecten waren het organiseren van Ruta Del Jefe, een avontuurlijk fietsevenement dat is opgericht om het bewustzijn te vergroten van de ecologische en humanitaire crises die zich voordoen in het grensgebied van Zuid-Arizona, en het ontwikkelen van een fietsoutreach-programma voor de Appleton-Whittell Research Ranch. Op haar website kun je de vele verhalen lezen die Sarah over haar reizen en levensstijl heeft geschreven, en je kunt haar routegidsen vinden die zijn gepubliceerd op Bikepacking.com en in Epic Rides of the Americas van Lonely Planet.

Volg Sarah op Ride with GPS